Financiering

Jeugd in Ontwikkeling is een diamond open access tijdschrift. Artikelen zijn gratis voor lezers, publiceren voor auteurs is gratis en het peer-reviewsproces wordt gepubliceerd bij de artikelen. Financiering van het tijdschrift komt van het UvA Diamant Open Access Fonds en de Vereniging Nederlandse OntwikkelingsPsychologie. Daarnaast is er een stichting in oprichting en werft deze stichting binnenkort met een ANBI-status donaties.

Vereniging Nederlandse OntwikkelingsPsychologie (VNOP)

De Vereniging Nederlandse OntwikkelingsPsychologie (VNOP) is opgericht in 2007 en heeft ten doel tot Nederlandse ontwikkelingspsychologie en pedagogiek te bevorderen in zowel wetenschappelijk onderzoek als academisch onderwijs. De organisatie ondersteunt wetenschappers in zowel Nederland als Vlaanderen. Zie: https://vnop.nl/.

logo van VNOP

UvA Diamant Open Access Fonds

In 2021 heeft de UvA het Diamant Open Access Fonds opgericht. Met het fonds worden ‘diamant open access’-initiatieven gesteund: publicatieplatforms en tijdschriften die geen kosten in rekening brengen voor publiceren of lezen. Voor nieuw op te starten, beginnende of bewezen UvA diamant open access-initiatieven is het ook dit jaar weer mogelijk financiering uit het fonds aan te vragen. Zie voor meer informatie: https://uba.uva.nl/ondersteuning/onderzoek/open-access-publiceren/open-access-publiceren.html#8UvA-Diamant-Open-Access-Fonds